Vijesti

18.11.2019.

Zbog malog interesa neće biti organiziranog prijevoza za Poreč.

01.10.2019.

Prijave sudjelovanja bit će otvorene do 30. listopada

18.09.2019.

Rok za prijavu sudjelovanja i izlaganja produžen je do 30. rujna

15.07.2019.

Organizatori 23. Seminara 'Arhivi, knjižnice, muzeji“ pozivaju vas na sudjelovanje u ovom stručnom skupu koji će se održati u Poreču od  27. – 29. studenog 2019. u Hotelu Valamar Diamant.

Seminar "Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture" promiče suradnju arhiva, knjižnica i muzeja s ciljem poboljšanja korisničkih usluga kroz jedinstveni, koherentni pristup različitim izvorima podataka, što podržavaju i suvremene  informacijske tehnologije.

Tema ovogodišnjeg seminara - upravljanje podacima u AKM zajednici - aktualna je u brojnim područjima stručnog rada, ali i u svojim širim društvenim, pravnim i znanstvenim aspektima. Obuhvaća različita područja - od pitanja prikupljanja, obrade, zaštite i dostupnosti podataka, organizacije, korištenja i pohrane pojedinih vrsta podataka (osobni podaci, GIS, istraživački podaci, Big Data i dr.), neusklađenosti propisa vezanih uz korištenje i zaštitu podataka, pitanja vezanih uz autorska prava i prava na pristup informacijama do tema vezanih uz razvoj, primjenu i utjecaj ICT na upravljanje podacima. Također, upravljanje podacima uključuje i produkciju, oblikovanje, obradu, objavu, sigurnost, pohranu, razmjenu i interoperabilnost podataka te brojne druge stručne i interdisciplinarne teme.

Prijave izlaganja, radioničkih i posterskih izlaganja otvorene su do 15. rujna 2019.

ORGANIZATORI
Hrvatsko arhivističko društvo
Hrvatsko knjižničarsko društvo
Hrvatsko muzejsko društvo